Cara Memilih Supplement Terbaik Untuk Kesihatan Di Malaysia

supplement terbaik

Ramai rakyat Malaysia sekarang dah mula sedar akan kepentingan pengambilan vitamin atau supplement dalam diet seharian. Zaman sekarang supplement bukan lagi pilihan tapi supplement adalah keperluan kerana dunia yang kita tinggal sekarang semakin hari semakin tercemar dan semakin canggih teknologi maka semakin terdedah badan kita kepada bahan kimia berbahaya.Maka supplement sangatlah diperlukan untuk menampung mineral & nutrien yang diperlukan oleh badan kita untuk terus hidup dengan sihat.Isunya adalah bagaimana kita memilih supplement terbaik ?

Sekarang ni memang terlalu banyak jenama supplement di pasaran Malaysia.Tetapi tidak semua supplement kesihatan itu benar-benar elok untuk diamalkan untuk jangka masa panjang.Jadi sebagai pengguna yang bijak kita mestilah teliti betul-betul produk supplement yang kita bakal makan tu boleh bagi kesan negatif atau positif pada badan kita untuk jangka masa panjang.

Ada supplement yang efek cepat tapi efek masa panjang dapat pula penyakit berbahaya seperti fibroid dan sebagainya.Oleh itu sebelum beli apa-apa supplement yang ada di pasaran sekarang ni seeloknya kita selidik dahulu adakah supplement itu semulajadi, berkesan dan selamat diambil untuk jangka masa panjang.Nak makan vitamin atau suplemen ni bukan boleh main makan je, silap pilih vitamin, merana badan kita nanti. Asalnya ambik vitamin/supplement untuk sihat tapi dapat hasil yang sebaliknya.

Cara Bijak Pilih Supplement

1. Selidik latar belakang syarikat supplement tersebut.
Dah berapa lama syarikat itu berada di pasaran ?
Dah berapa ramai yang kekal sihat sepanjang mereka ambik supplement dari syarikat tersebut, paling kurang 20 tahun.Sekurang-kurangnya kita tahu kesan jangka panjang produk tersebut adalah yang terbaik.

2. Adakah kandungan bahan-bahan yang digunakan untuk membuat supplement adalah dari bahan semulajadi ? Atau sintetik ?
Bahan sintetik di dalam supplement hanya akan membawa kesan buruk jangka panjang kepada pengamalnya kerana ia merupakan bahan kimia yang merbahaya.

3. Selidik adakah supplement tersebut menggunakan pemanis tiruan, pewarna tiruan atau perasa tiruan.

4. Selidik adakah supplement tersebut bebas dari bahan-bahan yang berisiko beracun kepada badan dan bumi.Contoh, triclosan, SLS, SLES propylene glycol dan lain-lain.

5. Ada kajian klinikal yang terperinci dilakukan ke atas setiap produk untuk memastikan tahap keberkesanan setiap produk serta hasil ujian-ujian klinikal ini diterbitkan di dalam jurnal yang boleh dirujuk pada bila-bila masa.

6. Syarikat pengeluar supplement tersebut mestilah mematuhi prosedur & standard FDA (GMP – Good Manufacturing Practice). Prosedur ini tidak diperlukan oleh industri supplement. Namun, syarikat pengeluar yg baik akan sentiasa mematuhi prosedur ini bagi memastikan kualiti produk mereka.

Sebelum anda membeli mana-mana produk supplement kesihatan, apa kata anda semak terlebih dahulu semua ciri-ciri diatas supaya anda bole pilih supplement terbaik untuk anda amalkan.

Buatlah pilihan yang bijak

Jangan fikir hasil cepat tetapi merana dikemudian hari.
Badan kita nak pakai lama taw
2 juta pun belum mampu nak gantikan buah pinggang kita kalau rosak

Supplement Terbaik pilihan saya sudah semetinya SHAKLEE.
Always SAFE
Always WORK
Always GREEN

supplement terbaik

Produk supplement Shaklee adalah produk yang memenuhi kesemua ciri-ciri di atas. Malah, telah terbukti bahawa semakin ramai rakyat Malaysia yang dapat merasakan perubahan kesihatan yang positif selepas mengamalkan produk Shaklee. Saya sendiri pun dah hampir 5 tahun mengamalkan supplement Shaklee dan hampir kesemua produk dalam rangkaian Shaklee saya dah cuba.

Supplement Terbaik

Berminat untuk cuba produk Shaklee boleh terus whatsapp saya di no 019-414 5620

Untuk mendapatkan manfaat penuh dari Produk Shaklee, pastikan anda mendapatkannya dari kami kerana dengan pengetahuan produk yang diperolehi dan pengalaman selama 20 tahun dengan bimbingan oleh doktor berpengalaman dan pakar nutrisi menjadikan kami berbeza berbanding Pengedar Shaklee lain .

Anda boleh mendapatkannya dengan lebih berbaloi dan diiringi consultation exclusive dari pakar nutrisi Shaklee dengan mendaftar sebagai Ahli Shaklee . Daftar Ahli Shaklee untuk menikmati Produk Shaklee pada harga ahli yang sangat menjimatkan.

Dapatkan dari Pengedar Shaklee #SuperStarzFamily bagi memastikan anda mendapatkan Produk Shaklee anda dari Pengedar Shaklee yang benar-benar terlatih secara professional.

Beli Produk Shaklee Terus dari HQ Shaklee << KLIK SINI >>
Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee << KLIK SINI >>
Harga Produk Shaklee << KLIK SINI >>

Latest Comments

  1. dila 6 October 2017
    • Fatyn Eisa 6 October 2017
    • Fatyn Eisa 6 October 2017

Leave a Reply

error: Content is protected !!