Vivix Shaklee Pati Antioksidan Terbaik Dunia

Vivix Shaklee merupakan produk paling Premium dalam Shaklee.Vivix Shaklee merupakan Jus Antioksidan paling pekat di dunia.Buktinya jika Vivix Shaklee diletakkan di dalam tempat beku, Vivix Shaklee tidak akan membeku berbulan-bulan kerana di dalam Vivix Shaklee tidak ada walau sedikit pun kandungan air.Pati antioksidan Vivix Shaklee dihasilkan oleh 4 bahan utama iaitu Muscadine grape, Purple Carrot, Japanese Knotweed & European Elderberry.

Vivix Shaklee

Vivix Shaklee

Vivix Shaklee

Muscadine Grape1 ) Muscadine Grape

Muscadine Grape merupakan spesies anggur yang paling powerful diantara semua anggur-anggur yang ada dalam dunia ini.Ia merupakan satu-satunya spesies anggur semulajadi yang mempunyai lebih daripada satu kromosom – “Extra Kromosom”.

Keistimewaan “Extra Kromosom” yang ada pada Muscadine Grape membantu menyihatkan sel-sel manusia yang rosak serta membetulkan kerosakan genetik.

Manfaat Muscadine Grape :

Penduduk di Amerika Selatan menggelarkan Muscadine Grape sebagai “Natural Pearl” atau Botanical Pearl kerana Muscadine Grape dianggap sebagai tumbuhan yang umpama mutiara sangat berharga kerana mempunyai sangat banyak manfaat kepada kesihatan manusia.

Muscadine Grape membantu memulihkan sel-sel yang rosak.Badan manusia terdiri daripada berjuta-juta trillion sel yang mana jika terdapat satu sel yang rosak maka badan kita juga akan mendapat pelbagai jenis penyakit.

Kebanyakkan penyakit berpunca daripada kerosakan sel.Untuk merawat penyakit yang berpunca dari kerosakan sel maka kita perlu memperbaiki semula keadaan kesihatan sel.

Ia juga mempunyai banyak kebaikan untuk kesihatan jantung.Ia membantu salur darah supaya sentiasa sihat.Apabila salur darah kita sihat, maka kolestrol tidak dapat melekat pada salur darah sekaligus mengurangkan risiko penyakit jantung.

Muscadine Grape kaya dengan antioksidan yang membantu melawan free radikal

Muscadine Grape dipilih sebagai bahan utama untuk menghasilkan Vivix kerana Muscadine Grape adalah tumbuhan semulajadi di dunia yang paling kaya dengan “Resveratrol”

Apa itu “Resveratrol” ?

Resveratrol” adalah penemuan yang paling hebat dalam dunia sains.Satu pemerhatian dibuat kepada penduduk/wanita di France, walaupun mereka banyak makan daging,keju, pasta dan makanan yang tinggi karbohidrat namun mereka masih sihat dan tidak gemuk.

Setelah diteliti rupanya mereka mengamalkan “Red Wine” di dalam diet seharian mereka.Para saintis melakukan kajian pada Red Wine dan menjumpai bahan yang bagus dalam red wine iaitu “Resveratrol”.

France people eat Resveratrol

“Resveratrol” ini menyebabkan kolestrol tidak melekat walaupun makan daging dalam kuantiti yang banyak.

Tetapi saintis juga mendapati “Resveratrol” yang terdapat di dalam red wine tidak sebagus “Resveratrol” yang ada di dalam buah-buahan berries yang semulajadi kerana red wine mengandungi alkohol.

Oleh sebab itu Shaklee menggunakan Muscadine Grape kerana “Resveratrol” yang terdapat di dalam Muscadine Grape adalah lebih bagus, lebih tinggi kandungan resveratrol, lebih pekat dan lebih pure dari red wine.

Purple Carrot2 ) Purple Carrot

Purple Carrot merupakan salah satu daripada superfood.Ia mempunyai Astaxanthin, Anthocyanin dan kaya dengan antioksida.

Warna ungu yang terdapat pada Purple Carrot mempunyai phytochemical yang sangat bermanfaat untuk kesihatan manusia.

Anthosyanin yang terdapat di dalam Purple Carrot adalah sangat bagus untuk kesihatan otak, mata dan jantung.

Japanese Knotweed3) Japanese Knotweed ( Polygonum Cuspidatum)

Japanese Knotweed mengandungi bahan yang sangat bagus untuk kesihatan perut serta mengelakkan daripada penyakit jantung dan kanser.

Ia juga sangat bagus merendahkan tekanan darah tinggi.

Selain itu, Japanese Knotweed ini juga membantu menyihatkan sel pankreas pesakit diabetes sekaligus membantu penghasilan insulin semulajadi.

Eeropean Elderberry4) Eeropean Elderberry (Sambucus Nigra)

  • Sangat bagus untuk kesihatan pernafasan
  • Meningkatkan kesihatan sistem imun badan
  • Membantu melawan virus selesema dan alergi
  • Membantu badan kita melawan dan mencegah serangan influenza
  • Eeropean Elderberry mengandungi 1 komponen yang dipanggil Ellagic Acid dimana ia membantu melawan kanser serta merawat jangkitan virus/bakteria.

Vivix membantu mereka yang mengalami masalah :

►Masalah kulit kronik (jerawat,jeragat,parut)
►Strok
►Gout
►Ketumbuhan / kanser
►Diabetes / Kencing Manis
►Cyst , PCOS & Fibroid
►Jantung
►Koletrol tinggi
►Tekanan darah tinggi
►Osteoporosis
►Arthritis
►Keletihan
►Masalah sarah
►SLE (Auto-Imun)
►Thyroid

Bagaimana Vivix Bertindak Merawat Penyakit ? << KLIK SINI >>

Testimoni Pengguna Vivix Shaklee << KLIK SINI >>

Beli Produk Shaklee Terus dari HQ Shaklee << KLIK SINI >>
Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee << KLIK SINI >>
Harga Produk Shaklee << KLIK SINI >>

Leave a Reply

error: Content is protected !!